fbpx
אייקון אתר חן בוארון עו״ד

מה קורה עם הדירה במקרה של פרידת זוג לא נשוי?

מה קורה עם הדירה במקרה של פרידת זוג לא נשוי

זוגות רבים בוחרים לוותר היום על מוסד הנישואין, או לכל הפחות דוחים את ההחלטה להינשא לשלב מאוחר יותר. המגמה הזו מעלה שאלה אחת חשובה: מה עושים במקרה של פרידה עם הנכסים המשותפים, ובפרט עם דירת המגורים?

ידועים בציבור – מה זה אומר?

לפני הכל חשוב להבין את מעמדם של הידועים בציבור, כלומר של בני זוג אשר מנהלים קשר זוגי אינטימי, חולקים את חייהם ואת הנכסים שלהם ואף מתגוררים יחד, למרות שמעולם לא עמדו תחת החופה. 

ברבים מן המקרים הם זכאים לרבות מהזכויות של בני זוג נשואים, ובהתאם לכך גם לחובות החלים עליהם. בין השאר הם נדרשים לקבוע את הסדרי המשמורת על הילדים המשותפים, אם יש, וכן להסדיר נושאים הקשורים לרכוש שלהם, ובכלל זה לדירה בה התגוררו יחד עד מועד הפרידה.

נכס משותף או נכס פרטי?

חלוקת הרכוש לאחר פרידתם של ידועים בציבור תתבצע, לרוב, בדומה לאופן בו מתבצעת חלוקת רכוש בין זוגות נשואים. על פי החוק, נכסים שצברו שני הצדדים בעת שהוגדרו כידועים בציבור, הם נכסים שיש לחלק באופן שווה. אלא שבעוד נכסים אלה הם נכסים משותפים, החוק מכיר גם בנכסים פרטיים, כלומר בכל אותם נכסים שהביא כל אחד מהצדדים אל מערכת היחסים. בכלל זה ניתן למנות ירושות שונות או נכסים שניתנו לאחד הצדדים לפני הכניסה אל הקשר הזוגי, כמתנה אישית.

מקדימים תרופה למכה

אחת הדרכים ליישב חיכוכים הקשורים לחלוקת רכוש, היא לחתום על הסכם חיים משותפים מבעוד מועד, בשלב בו הזוגיות טובה ופורחת. במסגרת הסכם זה ניתן לפרט כיצד יחולקו נכסים שונים, לרבות דירת המגורים, מי יישאר להתגורר בה ואילו תשלום או פיצויים יינתנו לצד אחד על ידי האחר. בהסכם ניתן גם לקבוע תנאים מסוימים אשר יחולו במקרה שיוחלט למכור את הדירה, או להשכירה לגורם שלישי.

יתרונות החתימה על הסכם חיים משותפים

ההחלטה לחתום על הסכם טרם המעבר למגורים משותפים או עם ההחלטה לרכוש נכס, היא החלטה משמעותית שיכולה להציע לשני הצדדים יתרונות משמעותיים:

  1. בהירות: ההסכם מספק לשני הצדדים בהירות מוחלטת בכל הקשור לחלוקת הנכסים והרכוש שלהם במקרה של פרידה.
  2. מניעת חיכוכים: ככל שנושאים "שנויים במחלוקת" יוגדרו מראש ובכתב, כך ניתן למנוע לא מעט סכסוכים אפשריים בעתיד.
  3. חיסכון בזמן ובעלויות: חתימה על הסכם בשלב מוקדם תמנע הליכים משפטיים ממושכים שעלולים לעלות לכם הרבה מאוד כסף.

הסכם גישור או מאבק משפטי?

במקרים בהם לא נחתם הסכם חיים משותפים, ניתן להסדיר את המחלוקות באמצעות הליך גישור, שמתבצע באמצעות עורך דין שעבר הסמכה מתאימה לכך. בכל מקרה אחר אתם עלולים להישאב להרפתקה משפטית, ולהגיע לפתחו של בית המשפט לענייני משפחה, שם תעבור ההכרעה לידיו של שופט.

איך מוכרים דירה במקרה של פרידה?

במידה והחלטתם למכור את הנכס המשותף ולחלק ביניכם את הכסף, הגורם הראשון שכדאי לכם להתייעץ איתו הוא עורך דין מקרקעין שידע להכווין אתכם ולעזור לכם למכור את הדירה בהתאם לחוק ובעבור הערך הגבוה ביותר.

לייעוץ, צרו איתי קשר ואשמח לעזור!

אולי יעניין אתכם גם:

אהבתם את התוכן? שתפו עם חברים

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn
Telegram
לליווי משפטי אישי מעו"ד מקרקעין מנוסה
שלחו לי הודעה בוואטסאפ ואחזור אליכם בהקדם!
הירשמו לניוזלטר שלנו
+ קבלו כל חודש את מגזין הנדל״ן עם החדשות החמות ביותר!

*הרשמה למגזין מהווה אישור להצטרף לרשימת התפוצה של משרד עורך דין נדל"ן חן בוארון

תפריט

איתכם לאורך כל הדרך.

ליווי משפטי מקצועי בקניית / מכירת דירה יכול לחסוך הון.

לשאלות ופרטים נוספים, שלחו לי הודעה בוואטסאפ!

עו''ד מקרקעין חן בוארון טרסיוק
בואו נדבר על העסקה שלכם