fbpx
אייקון אתר חן בוארון עו״ד

רישום ירושה בטאבו – אפשר לעשות את זה פשוט!

רישום ירושה בטאבו המדריך המלא

כדי שהדירה שקיבלתם בירושה תהיה רשומה על שמכם באופן רשמי, יש צורך לרשום אותה בטאבו או בפנקס רישום המקרקעין הרלוונטי (אם הנכס רשום במרשם אחר כמו רשות מקרקעין ישראל – רמ"י וכיוצא באלו). בשורות הבאות עורכת דין מקרקעין חן בוארון טרסיוק תסביר באילו דרכים ניתן לבצע רישום ירושה בטאבו, מה כולל תהליך הרישום, על מה צריך להקפיד במהלך רישום הירושה בטאבו, כמה זמן זה לוקח ומה חשיבות הסיוע המשפטי בהבטחת זכויותיכם במקרקעין שקיבלתם בירושה.

למידע נוסף וסיוע מקצועי בתהליך של רישום ירושה בטאבו – פנו כעת אל משרד עו"ד חן בוארון טרסיוק באמצעות האתר או בטלפון 050-223-0260

באילו דרכים ניתן לבצע רישום ירושה בטאבו?

ניתן לבצע רישום ירושה בטאבו בשני ערוצים:

באופן אישי – רישום ידני או מקוון

כאשר אדם שקיבל נכס מקרקעין בירושה, כמו דירה או בית, מעוניין לרשום את הנכס על שמו בטאבו, הוא יכול להסדיר את הנושא בכוחות עצמו או בעזרת עורך דין מקרקעין. היינו, באמצעות הליך רישום ידני או מקוון. האפשרות הראשונה היא לשלוח באופן ידני את הבקשה באמצעות הדואר, אל לשכת הטאבו (או לשכת רישום המקרקעין הרלוונטית). אפשרות נוספת היא להגיע פיזית ללשכה הרלוונטית בשעות הקבלה ולמסור את הבקשה.

בעזרת עו"ד מקרקעין

אפשר להגיש את הבקשה לרישום הירושה בטאבו גם בצורה מקוונת, אך הדבר מתאפשר רק באמצעות עורך דין מקרקעין בעל כרטיס חכם המקנה לו גישה למערכת הממוחשבת של לשכת רישום המקרקעין.

רישום-ירושה-בטאבו-עם-עורך-דין-מקרקעין

מה כולל תהליך רישום ירושה בטאבו?

השלב הראשון בביצוע רישום ירושה בטאבו, הוא קודם כל לוודא שהזכויות במקרקעין שהועברו בירושה אכן היו רשומות על שם המוריש בטאבו. הדבר מתבצע על ידי הנפקת מסמך שנקרא נסח טאבו. בשלב הבא, מגישים בקשה לרישום זכויות הורשה בנכס.

לשם כך נדרש צו שיורה על זהות האדם שעל שמו יש לרשום את הזכויות בנכס. ניתן לעשות זאת באמצעות צו ירושה או צו קיום לצוואה.
במידה והמוריש הותיר אחריו צוואה מסודרת, היורשים יגישו בקשה לקבלת צו קיום לצוואה. מנגד, בהעדר צוואה, תוגש בקשה לצו ירושה. בקשת הצווים הללו תוגש אל הרשם לענייני ירושה או לבית דין רבני. בנוסף לכך, ניתן לבצע רישום בטאבו של נכס המקרקעין שעבר בירושה, על בסיס הסכם חלוקת עזבון שנחתם בין היורשים אחרי קבלת צו קיום הצוואה או צו הירושה.

לאחר מכן, יוגש לטאבו (או לשכת רישום המקרקעין הרלוונטית) טופס בקשה לרישום המקרקעין שנקרא "בקשה לרישום הורשה", החתום בידי היורש המגיש אותה או על ידי מנהל העיזבון (במידה ומונה כזה) ומאומת בידי עורך דין. לטובת העניין, יש צורך לחתום על תצהיר רלוונטי להגשת הבקשה בנוכחות עו"ד.

רשימת המסמכים הנדרשים עבור רישום ירושה בטאבו

לצד טופס הבקשה לרישום המקרקעין בטאבו, יש להגיש אישורים רלוונטיים ובהם: 

  • צו ירושה דיגיטלי או צו לקיום צוואה דיגיטלי (או מקורי אם הבקשה מוגשת ידנית) 
  • אישור על תשלום אגרת רישום ירושה (בסכום של 170 ש"ח, נכון לשנת 2023).

חשוב לדעת שהגשת הבקשה באופן מקוון אפשרית רק לטובת רישום ירושה על בסיס צו ירושה או צו קיום צוואה שניתן לו תוקף בידי הרשם לענייני ירושות. פירוש הדבר הוא שאם טרם קיבלתם צו ירושה או צו קיום לצוואה, תידרשו להסדיר את הגשת הבקשות לקבלתם לפני שתוכלו להתחיל בתהליך של רישום ירושה בטאבו.

על מה צריך להקפיד במהלך תהליך רישום ירושה בטאבו?

חשוב להיות מודעים מראש למשמעות המיסויית של תהליך רישום מקרקעין בירושה בטאבו. ככלל, העברת הבעלות בדירה או בית ליורשים, על ידי רישום הנכס על שמם של היורשים בטאבו, איננה נחשבת כעסקת מקרקעין ולכן לא אמורה להיות מחויבת במס שבח או בתשלום מס רכישה.

יחד עם זאת, במידה והנכס יימכר בידי אחד היורשים בעתיד, הדבר עלול לגרור חיוב בתשלום של מס שבח בגין השבח (עליית השווי) של הנכס מהמועד שבו הוא נקנה בידי המוריד ועד מועד מכירתו בידי היורשים. 

לכן חשוב ביותר להתייעץ עם עורך דין מקרקעין מומלץ ומנוסה, לטובת תכנון מס כאשר שוקלים למכור נכס מקרקעין שהועבר בירושה. כך ניתן במקרים רבים להגיע לחיסכון מאוד משמעותי בהוצאות המיסוי בעסקה. זאת ועוד – בחלק מן המקרים, פתרונות כדוגמת חתימה על הסתלקות מירושה, הסכם חלוקת עזבון והסכמי יורשים אחרים, מסייעים לחסוך בהוצאות מיסוי מיותרות בביצוע עסקאות נדל"ן הקשורות בדירה, בית או מקרקעין אחרים שהתקבלו בירושה.

כמה זמן לוקח רישום ירושה בטאבו?

כאשר רישום ירושה בטאבו מתבצע על ידי עורך דין המייצג את היורשים, התהליך לרוב לוקח ימים ספורים בלבד, ככל וצו קיום לצוואה או צו ירושה ניתנו זה מכבר והוגשו לצד הבקשה בצירוף כל המסמכים והאסמכתאות הרלוונטיים.

שירות-רישום-ירושה-בטאבו

מה עלות הרישום של נדל"ן שהתקבל בירושה בטאבו?

רישום של נדל"ן שהתקבל בירושה בטאבו כרוך בתשלום של אגרת רישום ירושה, על סך 170 ש"ח (נכון לשנת 2023) לצד שכר טרחת עורך דין. כאשר עורך הדין המייצג את היורשים מטפל בהוצאת צו קיום הצוואה או צו הירושה – שכר הטרחה ישולם לו בגין שירותים אלו ולרוב יכסה גם את הטיפול ברישום הנכס הנורש בטאבו או בשלכת רישום המקרקעין הרלוונטית, ללא צורך בתשלום נוסף. אולם במידה ועורך הדין המייצג את היורשים, לא היה מעורב בהליך הטיפול בהוצאת צו הירושה או צו קיום הצוואה – ישולם לו שכר טרחה בסכום שנע סביב 2000 ש"ח עבור כל יחידת מקרקעין שיש להסדיר את הרישום שלה בטאבו.

לסיכום

במסגרת מדריך זה ראינו, כי רישום ירושה של מקרקעין בטאבו, כרוך בביצוע פעולות שונות וכי חשוב להיערך כראוי לתהליך על מנת למנוע עיכובים מיותרים ותסבוכות אפשריות במישור הבירוקרטי כמו גם הרכושי, המיסויי והמשפטי. בהתאם לכך, אם קיבלתם דירה, בית או כל נדל"ן אחר בירושה, כדאי מאוד ליצור קשר ללא דיחוי עם משרד עורכי דין לענייני מקרקעין שיוכל לספק לכם ייעוץ משפטי מקצועי לקראת העברת הזכויות בנכס על שמכם באופן חוקי ומסודר.

לקבלת ייעוץ משפטי איכותי וליווי בתהליך לרישום דירה שהתקבלה בירושה בטאבו – צרו קשר עוד היום עם עו"ד חן בוארון טרסיוק.

אהבתם את התוכן? שתפו עם חברים

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn
Telegram
לליווי משפטי אישי מעו"ד מקרקעין מנוסה
שלחו לי הודעה בוואטסאפ ואחזור אליכם בהקדם!
הירשמו לניוזלטר שלנו
+ קבלו כל חודש את מגזין הנדל״ן עם החדשות החמות ביותר!

*הרשמה למגזין מהווה אישור להצטרף לרשימת התפוצה של משרד עורך דין נדל"ן חן בוארון

תפריט

איתכם לאורך כל הדרך.

ליווי משפטי מקצועי בקניית / מכירת דירה יכול לחסוך הון.

לשאלות ופרטים נוספים, שלחו לי הודעה בוואטסאפ!

עו''ד מקרקעין חן בוארון טרסיוק
בואו נדבר על העסקה שלכם