fbpx
אייקון אתר חן בוארון עו״ד

מה קורה עם הדירה בגירושין?

מה קורה עם הדירה בגירושין

בתהליך הגירושין יש לא מעט נושאים שצריך לקבל לגביהם החלטות, אבל אין ספק שהדירה המשותפת היא נושא מרכזי במיוחד. רגע לפני שאתם מפרקים את החבילה ובזמן שאתם מנסים להבין מה עומד לקרות לנכס שרכשתם יחד בימים שבהם הזוגיות פרחה, הנה כמה דברים שחשוב לדעת.

שמירה על שגרה יציבה עבור הילדים

במקרים רבים, ובפרט במקרים בהם יש לזוג המתגרש ילדים, העדיפות היא לשמור על הנכס הקיים ולא למכור אותו. זוהי החלטה מאוד הגיונית המתחשבת בצרכי הילדים, שכן זהו הבית היחיד שהם מכירים, והוא גם קרוב למוסדות החינוך ולחברים שלהם. עבורם זו שגרה יציבה, והיא חשובה במיוחד כאשר ההורים מתגרשים והסביבה שלהם עוברת טלטלה.

מאחר ולרוב, הילדים נשארים לחיות עם האם, הרי שסביר להניח שזוהי האישה שתתגורר בדירה המשותפת. במקרה כזה יכול הגבר למכור את חלקו בדירה לגרושתו, ולקבל הפחתה בדמי המזונות שיידרש לשלם. מזונות אלה ישולמו כדמי השתתפות של האב בהוצאות הכרוכות בגידול הילדים, כדי לסייע בשמירה על איכות החיים שלהם. 

דרך אגב, במקרה שבו גבר מעביר לבת זוגו לשעבר את הזכויות על הדירה במסגרת הליך הגירושין, מדובר בהליך שיש עליו פטור ממס שבח והשבחה. זהו חיסכון משמעותי שיש לקחת בחשבון.

מכירת דירה לגורם שלישי

אפשרות נוספת היא למכור את הדירה המשותפת לאדם אחר, כלומר לאדם שאיננו אחד מבני הזוג. הסכום שיתקבל במסגרת העסקה יחולק באופן שווה בין שניהם. לצעד כזה יש כמה יתרונות מרכזיים, כאשר המרכזי שבהם קשור בחיבור הרגשי לנכס, המקום שבו ניהלו בני הזוג קשר זוגי במשך שנים, וייתכן כי שניהם יעדיפו לבנות את חייהם מחדש בדירה אחרת, נטולת זכרונות משותפים.

יתרון נוסף קשור בערך הדירה, בפרט במקרים שבהם נותר בידי שני בני הזוג סכום כסף מכובד, המאפשר להם לכל אחד מהם לרכוש נכס חדש, בין אם ללא משכנתא כלל ובין אם באמצעות נטילת משכנתא נמוכה יותר.

העברת ההחלטה לידי בית המשפט

שני התרחישים שהצגנו כאן הם, לכאורה, תרחישים פשוטים שניתן להגיע אליהם בהסכמה בין הצדדים. אלא שישנם לא מעט מקרים בהם מתעוררים ויכוחים, והצדדים מתקשים לקבל החלטה משותפת. זוהי הנקודה שבה נכון לערב את בית המשפט, ולבקש ממנו להכריע כיצד לפעול.

למרות שלכאורה זוהי דרך המסירה לא מעט מן האחריות המוטלת על בני הזוג, בפועל כדאי להדגיש כי בית המשפט עשוי לדחות את ההחלטה על חלוקת הנכס עד שיוסדרו סוגיות רכוש אחרות הקשורות בהליך הגירושין. זאת כדי למנוע מצב בו צד אחד יוצא עם "שלל רב" יותר מהאחר בתום ההליך.

בנוסף לכך, גם כאשר יחליט בית המשפט שיש למכור את הדירה, הוראה זו יכולה להידחות במטרה לאפשר איתור פתרון מגורים הולם לילדים, ולהורה עמם הם צפויים להתגורר.

הסכמה משותפת היא הפתרון המועדף

אם החלטתם לפרק את התא המשפחתי ולצאת לדרך חדשה, ויש לכם דירה משותפת, הדרך האידיאלית להתמודד עם המצב היא לקבוע ביחד כיצד נכון עבורכם לפעול, ולהגיע להסכמה. לא רק שתחסכו כך זמן יקר, אלא שזו דרך טובה להימנע מחיכוכים והחמרה של המצב, וגם לצמצם את העלויות הנלוות להליך המשפטי. 

כדי לוודא שאתם פועלים בדרך הטובה ביותר עבורכם, וגם עבור הילדים שלכם, מומלץ להתייעץ עם עו"ד לענייני משפחה וגירושים, שיציג בפניכם את כל החלופות ויעזור לכם לקבל החלטה.

סיכום

תהליך הגירושין הוא ללא ספק תהליך מורכב, גם ברמה האישית וגם ברמה הכלכלית. עם זאת, כדי שתוכלו לקבל את ההחלטות הנכונות ביותר, הן עבורכם והן עבור הילדים, מומלץ להבין לעומק את המשמעות של כל צעד וכל בחירה. כך תגנו על עצמכם מבחינה משפטית, ותוודאו שאתם מקבלים את כל מה שמגיע לכם במסגרת ההליך.

אם אתם מחפשים משרד עורך דין מקרקעין שיעזור לכם למצות את הזכויות שלכם בתהליך מכירת דירה או קניית דירה חדשה, צרו איתנו קשר ונשמח לעזור.

אהבתם את התוכן? שתפו עם חברים

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn
Telegram
לליווי משפטי אישי מעו"ד מקרקעין מנוסה
שלחו לי הודעה בוואטסאפ ואחזור אליכם בהקדם!
הירשמו לניוזלטר שלנו
+ קבלו כל חודש את מגזין הנדל״ן עם החדשות החמות ביותר!

*הרשמה למגזין מהווה אישור להצטרף לרשימת התפוצה של משרד עורך דין נדל"ן חן בוארון

תפריט

איתכם לאורך כל הדרך.

ליווי משפטי מקצועי בקניית / מכירת דירה יכול לחסוך הון.

לשאלות ופרטים נוספים, שלחו לי הודעה בוואטסאפ!

עו''ד מקרקעין חן בוארון טרסיוק
בואו נדבר על העסקה שלכם