fbpx
אייקון אתר חן בוארון עו״ד

איך מפנים שוכר לא רצוי? טיפים להצלחה

איך מפנים שוכר לא רצוי

גם אתם קניתם דירה להשקעה וחשבתם שהכל ילך בדיוק כמו שחלמתם? האמת היא שלצערנו, זה לא תמיד הסיפור. נדמה שהאתגר הגדול ביותר עמו מתמודדים בעלי דירות הוא איתור שוכר אמין וטוב, שישלם את שכר הדירה במלואו ובזמן, ישמור על הנכס ויתפנה עם תום החוזה. אלא שישנם גם מקרים קצת פחות נעימים, בהם השוכר מסרב לשלם וחמור מכך, הוא מסרב להתפנות מהדירה. 

אז נכון, ניתוק הדירה ממערכת המים או החשמל יכולה להיראות כמו פתרון לא רע בכלל, אבל בפועל מדובר בצעד בעייתי למדי, ולכן חשוב להבין מה בכל זאת ניתן לעשות. 

הבשורה החשובה היא שיש בהחלט פתרונות.

המצבים בהם עשויות להתעורר בעיות

באופן כללי ניתן להצביע על שלושה תרחישים בהם נפעל כדי לפנות שוכר סרבן מהנכס:

  1. השוכר לא משלם: אם השוכר נכנס אל הדירה במסגרת חוזה שכירות והפסיק לשלם את דמי השכירות כפי שנקבעו.
  2. לשוכר אין חוזה: אם השוכר סיים את תקופת השכירות ומסרב לצאת מהדירה.
  3. השוכר פוגע בנזק: אם השוכר נמנע מתשלומי המס העירוני או פוגע בדירה וברכוש הקיים בה.

באופן טבעי, בכל אחד מהמצבים הללו הנטל הכספי כולו של בעל הדירה, שאינו מקבל את דמי השכירות, אינו יכול להכניס שוכר חלופי ואף נדרש לשלם את המיסים העירוניים במקום השוכר.

הצעדים הבאים שלכם

פניה בכתב

בשלב ראשון, ולפני כל החלטה על הליך משפטי, כדאי ליצור קשר עם השוכר ולנסות להגיע להסכמות. בחלק מהמקרים זה בהחלט יכול לעבוד, ואולי תגלו שבמקום להיגרר לבית המשפט ולשלם לא מעט לאורך הדרך, יש מי שיקשיב בצד השני, יבין וישים סוף לסאגה.

הגשת תביעה משפטית

אחרי שנים ארוכות בהן התמודדו בעלי נכסים עם אתגרים בירוקרטיים ושורה של תקנות, המציאות היום נראית מעט אחרת. במסגרת הזו אתם יכולים להגיש מכתב התראה לפינוי מושכר, בחתימתו של עורך דין מקרקעין כמובן. אם לאחר הגשת המכתב לא ישתנה דבר, ניתן להגיש תביעה לפינוי הנכס המושכר שלכם. אמנם לא תוכלו לדרוש ולקבל פיצוי כספי מבית המשפט, אבל תוכלו להשיג את המטרה המרכזית, והיא פינוי הנכס.

הגשת תלונה

דרך נוספת שעומדת לרשותכם היא הגשת תלונה במשטרה, אם כי יש להדגיש כי במשטרת ישראל איש אינו ממהר להתערב בסכסוכים בין שוכרים ובעלי דירות. זהו צעד פורמלי בלבד, אבל גם לזה יש חשיבות בתהליך.

מימוש ערבויות

בעלי דירות מבקשים כיום ערבויות שונות ובטחונות במעמד חתימת החוזה. כאשר השוכר מסרב להתפנות ולשלם את המוטל עליו, זה ככל הנראה הזמן האידאלי לשלוף את הערבויות מהבוידעם ולממש אותן. לא רק שתקבלו מענה לאתגרים הכלכליים שמציב בפניכם השוכר העקשן (והסרבן), אלא שתוכלו להפעיל עליו לא מעט לחץ, מה שאולי יוביל לנטישת הנכס.

תביעה לתשלום פיצויים – בנפרד

תביעה לפינוי מושכר היא, כאמור, תביעה שאיננה מקנה כל אפשרות לקבל פיצויים. מצד שני, סביר להניח שההליך המשפטי וההתמודדות עם השוכר המאתגר הכבידו גם על חשבון הבנק שלכם. לכן כדאי לדעת שניתן לתבוע בנפרד על כל נזק שנגרם לכם, תשלומי שכר דירה שלא הועברו ועד לתשלומי המיסים והחשבונות שהוטלו עליכם או לנזקים שנגרמו לנכס, לרכוש שלכם ואפילו לכם, באופן אישי וכתוצאה מהסירוב להתפנות.

סיכום

בעולם מושלם הייתם חותמים על הסכם שכירות עם אדם אמין והגון שישלם בזמן, יתפנה במועד וידאג לכיסוי כל הוצאה, נזק או מס שיידרשו. לצערנו, המציאות בשטח מעט אחרת, ולכן חשוב שתכירו את האפשרויות העומדות בפניכם. ייעוץ מקצועי וליווי של עורך דין הוא כלי שיכול להעניק לכם מענה מצוין ומידע מקיף על כל החלופות הקיימות, ועל המשמעויות שלהן.

אהבתם את התוכן? שתפו עם חברים

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn
Telegram
לליווי משפטי אישי מעו"ד מקרקעין מנוסה
שלחו לי הודעה בוואטסאפ ואחזור אליכם בהקדם!
הירשמו לניוזלטר שלנו
+ קבלו כל חודש את מגזין הנדל״ן עם החדשות החמות ביותר!

*הרשמה למגזין מהווה אישור להצטרף לרשימת התפוצה של משרד עורך דין נדל"ן חן בוארון

תפריט

איתכם לאורך כל הדרך.

ליווי משפטי מקצועי בקניית / מכירת דירה יכול לחסוך הון.

לשאלות ופרטים נוספים, שלחו לי הודעה בוואטסאפ!

עו''ד מקרקעין חן בוארון טרסיוק
בואו נדבר על העסקה שלכם