fbpx
[location-weather id="7104"]

לפני שאתם חותמים: מה צריך לבדוק בחוזה שכירות כדי להימנע מהפתעות לא נעימות?

before you sign

מה חשוב לדעת לפני חתימת חוזה שכירות?

העלייה המתמשכת במחירי השכירות מביאה לכך שבחיפוש אחר דירה להשכרה, רבים עלולים לחתום על חוזה מבלי להבין את המשמעות של כל סעיף. על מנת להימנע מבעיות בעתיד, חשוב לדעת איך לקרוא ולהבין את החוזה, ולוודא שהוא תואם את הצרכים והציפיות שלכם.

1. חשיבות קריאת החוזה בעיון

כאשר אתם עומדים לחתום על חוזה שכירות, אל תסתפקו בקריאה חפוזה של הסעיפים. חשוב לעבור על כל פרט בחוזה ולוודא שהוא מובן ומוסכים. לדוגמה, האם יש הגבלות על הכנסת בעלי חיים לדירה? האם יש דרישות מוזרות ומיותרות כמו איסור על שתיית אלכוהול או השהיית אורחים או לעשות מסיבה בדירה? אלו סעיפים שעלולים להיות בעייתיים אם הם לא מתאימים לכם.

2. הוצאות בלתי צפויות

ישנם חוזים שמחייבים את השוכר לבצע תיקונים או לשאת בעלויות של ביטוח דירה. לדוגמה, אם יקרה נזק למבנה או פיצוץ בצנרת, השוכר עלול להיות אחראי לתיקונים שעלולים לעלות הרבה כסף. לפני החתימה, חשוב להבין בדיוק אילו הוצאות מחויבות לפי החוזה, ולוודא שאתם מסוגלים לעמוד בהן.

3 . תנאים לא סבירים

חלק מהתנאים המוצעים בחוזים יכולים להיות לא סבירים או לא מתאימים, כמו דרישות להימנע ממפגשים חברתיים בדירה או איסור על כך שישארו לישון. אם אתם מרגישים שיש סעיפים בחוזה שהם מוגזמים או לא הוגנים, אל תתביישו לשאול עליהם ולהתמקח עם המשכיר על שינויים.

סרטון שמדגיש נקודות חשובות לחתימה על חוזי שכירות ​סרטונים:

4. ניהול מו"מ

החשש מהמצב בו לא תמצאו דירה או לא תסכימו לתנאים שהמשכיר מציע הוא טבעי, אבל חשוב לזכור שבחתימה על חוזה שכירות אתם לא רק שוכרים דירה, אלא גם מחוייבים לתנאיה. לפני שאתם חותמים, בדקו את התנאים, השקיעו זמן במו"מ, ונסו להתאים את החוזה לצרכים האישיים שלכם.

5. "חוזה סטנדרטי" – לא תמיד מה שנראה ברור

משכירי דירות רבים מציינים כי החוזה שהם מציעים הוא "חוזה סטנדרטי". אך מה שמסודר וסטנדרטי עבור אחד,

לא בהכרח מתאים לאחר. תמיד חשוב לברר מהי המשמעות של כל סעיף בחוזה, ולוודא שלא תמצאו את עצמכם במצב שבו לא תוכלו לעמוד בדרישותיו, לדוגמא- אם המשכיר דורש שתמנעו מעשיית רעש. ואם לא תעמדו בדרישה הזאת? תקראו את הסעיף הבא

>> ניהול עסקאות נדל"ן – מאמר שעוסק בהיבטים המשפטיים של ניהול עסקאות נדל"ן​

6. מה קורה במקרה של הפרת חוזה?

אם המשכיר מציין בהסכם שבמצב של הפרת חוזה יוכל להוציא אתכם מהדירה לפני תום תקופת השכירות, ואפילו לדרוש פיצויים, כדאי להבין את המשמעות המלאה של הסעיף הזה. נחזור לדוגמה הקודמת- שאסור לכם לעשות רעש בדירה. אם המשכיר כותב שעשית רעש מהווה הפרת חוזה, על כל רעש ואף הקטן ביותר הוא יכול לומר שמדובר בהפרת חוזה- כך שיתכן והם תהיו חשופים להוצאות נוספות ,לבעיות משפטיות ולמעשה לכל השלכות של הפרת חוזה.

סיכום:

חתימה על חוזה שכירות היא צעד משמעותי שיכול להשפיע עליכם לטווח הארוך. לכן, חשוב לקרוא כל סעיף, להבין את הדרישות (מה מותר וצריך לעשות ומה אסור לעשות), לנהל משא ומתן, ולהיות מודעים לכל העלויות הכרוכות. אם משהו לא ברור או לא מתאים לכם, אל תהססו להיעזר בעורך דין המתמחה בתחום הנדל"ן, כדי לוודא שאתם עושים את הצעד הנכון ביותר.

שיתוף מאמר

חיפוש

עקבו אחרינו ברשתות

כתבות ממולצות

מעונינים לקבל את כל החדשות החמות והעדכונים בעולם הנדל״ן ישירות אליכם?

השאירו פרטים וקבלו את כל העדכונים הנדל״ן עם החדשות החמות ביותר אליכם לנייד!

*הרשמה למגזין מהווה אישור להצטרף לרשימת התפוצה של משרד עורך דין נדל"ן חן בוארון

תפריט

איתכם לאורך כל הדרך.

ליווי משפטי מקצועי בקניית / מכירת דירה יכול לחסוך הון.

לשאלות ופרטים נוספים, שלחו לי הודעה בוואטסאפ!

עו''ד מקרקעין חן בוארון טרסיוק
בואו נדבר על העסקה שלכם