השלכות העברת דירה במתנה
העברת דירה במתנה לילד היא לא רק פעולה של העברת בעלות על נכס, אלא גם צעד שיכול להשפיע בצורה משמעותית על המצב הכלכלי של הילד. כאשר דירה מועברת במתנה, הילד הופך לבעל הנכס, ויש לכך השלכות במישור הכלכלי והמשפטי.
1. תוכניות מסובסדות
כאשר דירה נרשמת על שם הילד במתנה, הדבר יכול למנוע ממנו להשתתף בתוכניות מסובסדות של המדינה, כגון "מחיר למשתכן"/"מחיר מטרה"/"דירה בהנחה" וכיוצ"ב. תוכניות אלו נועדו להקל על זוגות צעירים ויחידים ברכישת דירה ראשונה במחיר מוזל. אך מכיוון שהדירה שהוענקה לו נחשבת לנכס בבעלותו, הוא לא יוכל להגיש בקשה להשתתף בתוכנית זו.
לכן, חשוב להבין כי מתן דירה במתנה יכול למנוע מהילד ליהנות מההטבות הללו, מה שעשוי להוות חיסרון כלכלי בעתיד.
למידע נוסף על תכניות רכישת דירה מוזלות, לחצו כאן
2. מיסוי מקרקעין
השלכה נוספת של העברת דירה במתנה היא כאשר הילד ירצה לרכוש דירה נוספת בעתיד. במקרה כזה, הדירה שהוענקה לו תיחשב כבר לדירה בבעלותו, ובשל כך היא לא נחשבת כ"דירה יחידה" ולכן לא יוכל ליהנות מהטבות המס המשמעותיות שיש לדירה יחידה. כך שהמשמעות היא שהוא יצטרך לשלם מס גבוה יותר על הדירה החדשה, כמו על "דירה שנייה", מה שיביא להוצאות נוספות משמעותיות.
למידע נוסף על מיסוי דירה שנייה, לחצו כאן
3. עלויות מימון משכנתא
מעבר לכך, ברכישת דירה שנייה העלויות של מימון משכנתא גם עשויות להיות גבוהות יותר. כלומר, אם הילד יבחר לקחת משכנתא על הדירה הנוספת שירכוש, הבנק לא יראה את הדירה שהוענקה לו במתנה כ"דירה יחידה". ולכן עלויות המשכנתא עשויות להיות גבוהות יותר, וההחזר יכלול ריביות גבוהות יותר.
4. חשיבות ההתייעצות עם עורך דין
כמו בכל החלטה משפטית משמעותית, גם בהעברת דירה במתנה חשוב להיוועץ עם עורך דין שמתמחה במקרקעין ובמיסוי מקרקעין. לעיתים העברת דירה במתנה יכולה להיות צעד מצוין, אך חשוב להבין את כל ההשלכות המיסויות והכלכליות של פעולה כזו. התייעצות עם עורך דין תסייע להימנע מהפתעות לא צפויות ותספק את כל המידע הנדרש לקבלת החלטה מושכלת.
למידע נוסף על תכנון מס בתחום הנדל"ן, לחצו כאן